Aankomst Bonaire na een moeilijk weggaan - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Else Lavèn - WaarBenJij.nu Aankomst Bonaire na een moeilijk weggaan - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Else Lavèn - WaarBenJij.nu

Aankomst Bonaire na een moeilijk weggaan

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Else

31 Juli 2009 | Nederland, Amsterdam

Lieve allemaal,

mijn eerste berichtje vanuit mijn bed in Bonaire, het is hier nu half 7 's ochtends en ik heb het nu al heel warm de airco staat al volop aan!
2 dagen voor vertrek kreeg ik te horen toen we eindelijk contact hadden met het hotel waar ik stage zou gaan lopen (Eden Beach Resort) dat mijn stage niet door zou gaan. Door de economische crisis hadden ze geen geld voor mij, kortom ik was niet welkom.
Niet erg relaxed om te horen 1,5 dag voordat ik het vliegtuig in zou stappen.
Papa heeft meteen mr. Weissman (leraar van school) uit bed gebeld, het was in NL 01.00 u s'nachts en het nieuws verteld. Meneer Weissman is meteen in actie gekomen en hij belde om 01.30 u naar ons dat hij een ander hotel voor mij geregeld had een accommodatie van Buddy Dive waar ook al 2 andere meiden van mijn school stage gaan lopen. Ik kreeg ook meteen een mailtje van een manager van dat hotel dat ik welkom was, en dat hij het vervelend vond hoe het allemaal verlopen was maar dat dit niet meer zou gebeuren, en opluchting dus!
Morgen ga ik contact opnemen dat dat hotel, en dan dingen regelen en kijken wanneer ik moet beginnen.

Gister was het afscheid op schiphol, bij aankomst was daar een afscheidscommite (Jeannet, Eva, Lotte, Greet, Diede, Joanne, Lotte, Saskia, Sharon, Anne, Jelmer, Gijs-Jan, Papa, Mama) de bagage ingeleverd en met 45euro lichter door de extra bagage nog een laatste drankje gedaan. Toen ging het afscheid beginnen wat moeilijk/emotioneel en zwaar was maar het hoort erbij. Achter de gate nog wat traantjes gelaten met Fabienne mijn klasgenoot waar ik samen mee vloog.
De vlucht ging goed, het duurde wel lang de voeten waren lekker opgezwollen maar de tijd gedood door filmpjes te kijken/spelletjes te spelen en gepraat met een man naast me die leraar is op Bonaire op de middelbare school.

Bij aankomst op Bonaire het was daar half 7 ´s avonds was het erg warm, en werden we ontvangen door Unaika een ander klasgenootje die al op het eiland woont.
Ook stond Peter Groenewoud mij op te wachten om mij naar mijn appartement te brengen. Een erg aardige man, die mij nog een beetje rondgereden heeft op het eiland en dingen uitgelegd en toen het appartement heeft laten zien. Knus appartement maar wel gezellig, lekkere chillstoelen-bank en goed bed. Toen daarna snel naar bed gegaan ik was gesloopt door zo´n emotionele en zware dag.

Nu dus vroeg op, zo skypen met het thuisfront en boodschappen doen bij de supermarkt die echt op 1 minuut loopafstand van mijn appartement is. En het eiland verkennen met Fabienne.

Ik heb nu nog mijn normale 06/nummer maar ik ga vandaag een Antilliaans nummer regelen deze krijgen jullie te horen.

Mijn adres voor post, wat ik erg leuk vind om te krijgen!!, is:

Else Laven
Kaya Inglatera 8 #6
Kralendijk
Bonaire

Jullie horen snel weer van mij, liefs van een nu al overhitte

Else

• 31 Juli 2009 - 11:23

Pien:

Heee Lieverd!!
    Fijn om te horen dat je goed bent aangekomen!! Nou doe je best dit is je droom om daar te zitten kan me dat nog goed herrinneren!! :D
    Maak er een onvegetelijke 10 maanden van!!

Kus uit Barcelona!

• 31 Juli 2009 - 12:20

Hilma:

lieve else, fijn om wat te horen en te zien van je, helaas niet zo"n goede skype (geluid)verbinding, leuk de rondleiding door het app, ziet er gezellig en knus uit !! succes en plezier vandaag met het op onderzoek en verkenning gaan op Krallendijk, neem je bikine mee, voor een verfrissende duik. Veel plezier en tot gauw horens, kus mama.

• 31 Juli 2009 - 12:24

JOyce:

Elsje..ik ben blij dat het goed met je gaat..:) Leuk dat je unaika en fab zit!Heel veel plezier schatt..!!Kussie

• 31 Juli 2009 - 13:02

Monika:

Heeej Els!

Je bent er! Jooeeehoeee!!
    Ik wilde nog even zeggen dat ik iemand uit bonaire ken.. Ze heet Kelly en werkt bij Bongo's als het goed is! Ze is van jouw leeftijd en ze is vorig jaar met haar ouders naar Kralendijk, Bonaire verhuisd! Ik denk niet dat ze mij nog kent, heb haar ooit leren kennen op vakantie.. Maar goed, zij woont daar dus al een tijdje dus misschien heb je nog wat aan haar.. :)

Veel plezier lieve Else!

XX

• 31 Juli 2009 - 15:45

Wouter:

Else,
    paar daagjes in de vibe komen en je wilt nooit meer weg, geloof mij.

Wie komen je in die 10 maanden allemaal opzoeken?

Veel plezier

• 31 Juli 2009 - 16:19

Sharon:

heeee schat. wat gaaf dat je het zo leuk hebt.... geniet ervan en misschien tot in het zonnige bonaire! heb je dan wel slaapplekje voor mij??? Kus!!!!!

• 31 Juli 2009 - 19:12

Simmy:

ha lieve else

wat leuk, zo snel een berichtje ove je eerste indrukken op Bonaire
    je hebt iig een appartement en nu nog even spannend hoe je stageadres is, ik blijf je volgen

een goeie start
    kus simmy

• 31 Juli 2009 - 21:16

Jeannet:

He lieve Else,
    Wat leuk al een bericht van je te lezen. Fijn dat de eerste indrukken goed zijn en je appartement gezellig en knus is. Ver weg ben je heel dichtbij, we zijn gisteren meegegaan naar Alphen en hebben het veel over je gehad en je in gedachten helemaal gevolgd. De sites van Bonaire gekeken en het promo filmpje van het hotel en je appartement. Heerlijk om een tijdje in zo'n zonnig oord te zijn.
    Lieverd, we gaan je volgen en geniet van al het nieuwe en leuek wat op je pad zal komen.

veel liefs Eva, Lotte en Jet

• 01 Augustus 2009 - 15:41

Mike:

Hee Else!
    Echt onwijs veel plezier in Bonaire, ik zal afentoe je verhaaltjes lezen:D!

kus!

• 01 Augustus 2009 - 21:49

Anne:

Hee elsje!
    Fijn dat je goed bent aangekomen. en dat je een chill appartement hebt. Ik hoop dat je hotel goed bevalt, wel leuk dat je met 2 andere meiden van je studie zit! Heel veel plezier & geniet ervan!
    Dikke kus!

• 01 Augustus 2009 - 22:01

Errol:

Hey Buurvrouw,

Toevallig kwam ik je verhaaltje hier tegen!

We moeten nog wel even kennismaken aangezien jij 10 maanden blijft en ik een jaar zullen we nog lang buren zijn!

Ayo,

Errol (Kaya Inglaterra 8/7)

• 02 Augustus 2009 - 06:49

Jol:

Dag lieve, lieve Els,

Wat had ik je ook graag uit willen zwaaien op Schiphol en je nog een dikke knuffel willen geven en tegen je zeggen dat je het vast fantastisch gaat hebben en het allemaal goed komt. Misschien helpt t op deze manier een beetje...
    Hopelijk ben je al aardig gesettled en nog meer genoten van de verkoeling van de zee;)
    Van mij zul je binnenkort post krijgen, wacht maar af!f
    Lieverd, we skypen als ik ook weer thuis ben...

Heule dikke kus en knuffel je nichtje uit India

• 02 Augustus 2009 - 13:27

Nikki:

Hee schat. heb je niet meer gesproken om je een fijne reis en veel plezier te wensen dus nu maar op deze manier !! Heeeel veel plezier op het heerlijke eiland maar dat komt vast helemaal goed ! ik ga jou verhaaltjes in de gaten houden!
    Kus nikki

• 02 Augustus 2009 - 19:10

Eva:

Hee Else,

Ik weet niet zo goed wat ik moet schrijven, maar ik vond het fijn dat ik je kon uitzwaaien met alle anderen, en gelukkig ben je aangekomen. Wij hebben je moeder die dag bezig gehouden met wat geklets, en even later zijn we naar de stad in Alphen geweest. daar ofcorse de H&M onveilig gemaakt (heb je die daar ook??) en ik heb een leuk nieuw shiletje. Ook super bedankt voor de kleding ik ben weer een bikini en shirtjes rijker!! Kan je daar goed shoppen? we gingen met Jan, Hilma, Lot & Mama op Google Eart kijken en we zagen zo heel Bonaire in Dia heel grappig en we zagen ook een Shoppingmall, dus ben benieuwd. Ook hebben we je appartenment gezien en het ziet er superleuk uit!! We zitten er aan te denken om ook Skype aan te maken omdat er nu toch wel veel neven en nichten voor lang naar een Stad/plaats/gebeuren/staat gaan. En als dat niet lukt dan ga ik wel gewoon bij Hilma en Jan. Is verder alles goed daar. zijn het echt van die bounty eilanden? HEEEEEL VEEL PLEZIER!! en ik stuur je binnekort die foto's ff maar nu wilt Lotte op de PC.

Dikke Kus
    Eva

• 02 Augustus 2009 - 19:37

Jan:

Hoi lieve Else,

Het lijkt alsof je in je eentje naar de andere kant van de wereld bent gegaan, maar na twee dagen blijkt dat er al 14 mensen je belevenissen volgen en er commentaar op geven. (Een halve bus vol.Zo alleen ben je daar dus niet. Leuk om op de hoogte te zijn via skype, sms, mail en telefoon. Fijn dat je al een en ander hebt geregeld en dat de eerste indrukken van het resort waar je je stage gaat doen goed zijn, en de mensen er aardig en behulpzaam. Het wordt vast een hele mooie tijd, die je leven lang bijblijft. Voorlopig even, nu je nog niet werkt, een aantal fijne dagen waarop je het eiland een beetje leert kennen, en groet aan Fabienne.

Liefs en kus van je vader.

• 03 Augustus 2009 - 15:53

Jetty:

Lieve Else,
    Nu ik weer thuis ben van vakantie meteen even je site lezen. (laat ik hem ook meteen als startpagina instellen :D)
    Wat een raar idee dat je nu toch écht aan de andere kant van de wereld zit! Gelukkig ben je veilig aangekomen en gaat alles goed met je. Nu alles een beetje verkennen en je plekje vinden..
    Maak er een tijd van om nooit te vergeten en geniet van elk mooi moment!
    Liefs en een dikke kus, Jetty

• 03 Augustus 2009 - 18:27

Sanne Hultink:

haha begint al goed allemaal elsje...je moet maar denken; hoe meer rare dingen hoe leuker de verahalen voor later!!
    Gaat tenslotte om de ervaring toch!

kus en heel veel plezier daar!

• 04 Augustus 2009 - 09:08

Marion:

Ha meissie,
    Zie je wel? Ik zei je al dat je vertrouwen moest hebben dat het goed zou komen.Even een gekkenhuis als het zomaar ineens fout dreigt te lopen maar je hebt zo te horen een goeie leraar van school achter je staan.Die laten je heus niet zomaar aan je lot over.
    Nou lieverd ik wens je echt een supertijd en ik zal je zeker af en toe een 'bezoekje'brengen.
    Dikke knuffel,Marion

• 07 Augustus 2009 - 11:44

Je Nichtje:):

Hi lieve schatje,

Hoe is t nu met je? Beetje het eiland onveilig aan t maken? Maak je wel af en toe wat foto's;)?
    India is nog steeds een land van uitersten en rare dingen, nog steeds wijzen Abi en ik elkaar elke dag op gekke, mooie, nare, rare, bijzondere, bizarre en andere dingen die we zien... Nog een week en ik ben thuis, dan krijg je foto's te zien en kunnen we bellen (heuh!)!

Lieverd, ik hoop dat t goed met je is, dat je al een beetje gewend bent en leuke mensen hebt ontmoet!

Heule dikke kus

PS. Af en toe kijk ik nog dat hilarische filmpje van je op mn mobiel, op t terras met de vuurspuger, zoooo grappig:D!